Autoritățile locale din Mioveni au luat măsuri privind pregătirea parcului auto din subordinea S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. Mioveni pentru intervențiile specifice iernii. Importanța economico-socială a menținerii drumurilor în stare de viabilitate pe timpul iernii, impune stabilirea unui program cu măsuri precise de acțiune a utilajelor și a oamenilor angrenați în prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice. Planul de iarnă a fost pus la punct și toate forțele implicate sunt gata, în caz de nevoie, să facă față schimbărilor climatice specifice anotimpului rece. Conform planului pentru operativitate maximă, orașul a fost împărțit în 4 zone, în fiecare zonă fiind organizată câte o echipă de deszăpezire coordonată de câte un reprezentant al Comandamentului de Intervenție al S.Ed.C Mioveni.

A fost stabilită tehnologia adecvată de intervenții pe străzile, trotuarele și parcurile din oraș în funcție de materialul din care acestea sunt construite (beton, asfalt, pavele, etc.), atât din punct de vedere al utilajelor cât și al materialului antiderapant care va fi folosit.

Spațiul necesar pentru depozitarea stocului de material antiderapant este asigurat iar pentru contracararea efectelor ninsorii și poleiului sunt procurate următoarele materiale: sare-500 tone, nisip-500 tone, clorură de calciu granule-40 tone, inhibitor-1000 kg;

Acțiunile de prevenire și combatere a urmărilor fenomenelor meteorologice nefavorabile se vor desfășura în funcție de intensitatea acestora pe următoarele faze:

  • Prevenirea formării poleiului și neutralizarea acestuia;
  • Împrăștierea materialului antiderapant când stratul de zăpadă este până in 5 cm;
  • Deszăpezirea când stratul de zăpadă este mai mare de 5 cm.

Activitatea de deszăpezire constă în îndepărtarea stratului de zăpadă sau de gheață depus pe suprafața carosabilă și pietonală în scopul asigurării deplasării vehiculelor și pietonilor în condiții de siguranță, prevenirea și combaterea poleiului prin răspândirea materialelor antiderapante (sare, nisip, fondanți chimici în amestecuri omogene – clorură de calciu granule, inhibitor) cu ajutorul mijloacelor mecanizate și manuale. S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. va acționa pentru asigurarea circulației normale a autovehiculelor și a pietonilor pe toate străzile, artere și drumuri, precum și pe trotuarele și căile pietonale de acces către instituții.