Orasul Mioveni a fost reprezentat astăzi la INAEXPO - Hub pentru inovare și dezvoltare în administrație, de Directorul general al Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, Nicolae Tudose.
 
Evenimentul organizat de Institutul Național de Administrație cu susținerea Comisiei pentru administraţie publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților este o oportunitate de cunoaștere și dialog, la nivelul administrației publice românești, și își propune facilitarea comunicării informațiilor și cunoștințelor în domeniul administrației publice, precum și promovarea inovării în acest sector.
 
În cadrul sesiunii tematice "Focus pe Administrație publică verde", a fost prezentat proiectul implementat la Mioveni, în 2016, pentru compostarea nămolurilor de epurare de la Stația de Epurare a Apelor Uzate Mioveni.
 
Soluția propusă, una ecologică, are ca principale beneficii reducerea semnificativă a costurilor cu evacuarea nămolului și producerea unui compost cu calități fertilizante. Tehnologia presupune îmbogăţirea nămolului cu un amestec de material energetic şi acoperirea cu o prelată specială, semipermeabilă, cu rol de biofiltru şi folosirea unui sistem de aerare.
 
Mulțumiri speciale doamnei Simona Bucura-Oprescu, președintele Comisiei pentru administraţie publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților pentru sprijinul acordat.
 
INAEXPO 2022 7
 
INAEXPO 2022 1
 
INAEXPO 2022 2
 
INAEXPO 2022 4
 
INAEXPO 2022 3
 
INAEXPO 2022 6
 
INAEXPO 2022 9
 
 
INAEXPO 2022 8