ghidul clientului furt apa

 

𝗔𝗧𝗘𝗡𝗧𝗜𝗘!
FURTUL DE APĂ CONSTITUIE 𝗜𝗡𝗙𝗥𝗔𝗖𝗧𝗜𝗨𝗡𝗘 ȘI SE PEDEPSEȘTE CONFORM CODULUI PENAL!
Având în vedere disconfortul creat utilizatorilor din cauza debitului scăzut la apă, atât în contextul secetei, al utilizării apei din sistem în alte scopuri decât cele prevăzute în contract (udarea grădinilor, umplerea piscinelor, ș.a.m.d.), dar și din cauza branșamentelor frauduloase de apă, vă aducem la cunoștință că a fost demarată o acțiune de verificare în teren.
Acțiunile de verificare şi control au loc în vederea depistării utilizatorilor cu branşamente clandestine, a utilizatorilor fără contract de furnizare, a utilizatorilor cu surse proprii de apă nedeclarate, dar care evacuează apa în reţeaua de canalizare, de verificare a integrităţii sigiliilor la apometrele montate în căminele de branşament şi a etanşeităţii legăturilor, pentru înlăturarea pierderilor din reţea, etc.
Atragem atenția consumatorilor asupra faptului că 𝗟𝗲𝗴𝗲𝗮 𝗻𝗿. 𝟱𝟭/𝟮𝟬𝟬𝟲, prevede la 𝗮𝗿𝘁. 𝟰𝟲, 𝗮𝗹𝗶𝗻. 𝟭 următoarele: „Constituie INFRACȚIUNE în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, fapta săvârșită cu intenție privind furtul de apă din sistemul de alimentare cu apă”.
Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că 𝗮𝗿𝘁. 𝟰𝟳 din 𝗟𝗲𝗴𝗲𝗮 𝟱𝟭/𝟮𝟬𝟬𝟲 precizează că: “refuzul utilizatorilor de a permite operatorului accesul la dispozitivele de măsurare-înregistrare, în scopul efectuării controlului, înregistrării consumurilor ori pentru executarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii” constituie contravenție în domeniul serviciilor de utilități publice și se sancționează cu 𝗮𝗺𝗲𝗻𝗱ă 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟱𝟬𝟬 𝗹𝗮 𝟭𝟬𝟬𝟬 𝗹𝗲𝗶.
Reamintim că utilizatorii care au reţea de canalizare menajeră executată pe stradă, au obligaţia racordării la aceasta, iar nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amendă de la 2000 lei la 4000 lei, potrivit 𝗮𝗿𝘁. 𝟯𝟵, 𝗮𝗹𝗶𝗻. (𝟱) din 𝗟𝗲𝗴𝗲𝗮 𝗻𝗿. 𝟮𝟰𝟭/𝟮𝟬𝟬𝟲 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, republicată.
Pentru stoparea acestor acțiuni ilegale facem un apel la utilizatori să sesizeze orice situație care pare suspectă, la sediul nostru din str. Carol Davila, nr.4, în dispeceratul non stop – 𝟬𝟯𝟰𝟴/𝟰𝟱𝟳.𝟭𝟬𝟮; 𝟬𝟳𝟯𝟲.𝟮𝟬𝟮.𝟬𝟲𝟳 sau prin e-mail la adresa 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁@𝘀𝗲𝗱𝗰-𝗺𝗶𝗼𝘃𝗲𝗻𝗶.𝗿𝗼.